Wpływ migracji na demografię i rynek pracy.
Nadrzędnymi składnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy i polifenole. Te trzy związki dają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W każdym czy też razie, istnieje gigantyczna ilość substancji w gronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są aktualne w znikomych ilościach (ocenianych w pewnych momentach w milionowych częściach). Wszystkie te substancje dają gronom specjalistyczny smak, definiowany, jako smak fundamentalny. Smak podstawowy charakteryzuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych znajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Skutkiem tego istotne jest, żeby tłoczenie absorbowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie gdy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona posiadają ten sam aromat, lecz odmienny bukiet.
2. Wiadomości
3. Przejdź dalej
4. Znajdź więcej
5. Sprawdź teraz